Vitalvibe Čokoláda Criollo 100% BIO 500 g
Doporučené nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Vitalvibe
- zcela bez cukru, skvěle naporcované - na uzobávání, ale i na vaření, takové menší kočičí jazýčky a i když je bez cukru, chutná moc dobře
, zakoupeno v Vitalvibe
- Túto čokoládu zbožňujem. Robím si z nej horúce kakao s rastlinným mliekom a vždy ma zaručene nakopne a pohladí na duši.
, zakoupeno v Vitalvibe
Nejlepší stoprocentní čokoláda :)
Parametry produktu
Popis produktu
Forma se dočasně mění, ale kvalita zůstáváVzhledem k výpadku zlomků 100% čokolády u dodavatele jsme zajistili mimořádné dodání čokolády stejné kvality, ale ve tvaru kapiček. V průběhu března bude čokoláda zase v původním tvaru zlomků.
Ochutnejte 100% čokoládu v naprosto čisté podobě. Poznáte samotnou esenci této oblíbené potraviny. Naše čokoláda je vyrobená z jediné suroviny, pocházející z čisté přírody. Proto je plná vůně a typicky zemité chuti. Přinese vám to pravé pohlazení pro tělo i mysl!
Seznamte se s opravdovou čokoládou 100% čokoláda vzniká rozemletím celého nepraženého kakaového bobu na jemnou pastu a jejím vysušením do pevné hmoty. Proto i její chuť a vůně jsou vlastnostmi samotného kakaového bobu. 100% čokoláda, tedy kakaová pasta, je vyrobena z bio kakaových bobů z Peru, nabitých antioxidanty, minerály a dalšími tělu prospěšnými látkami.
Není čokoláda jako čokoláda
Mnoho lidí považuje čokoládu za „hříšné potěšení“. Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků.
Jak se rodí pravá raw čokoláda
Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), které se botanicky řadí mezi bobule, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. V nepražené formě představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Pravá hořká čokoláda vzniká mletím nepražených kakaových bobů za nízkých teplot. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty, aniž by byly ztraceny lidskému organizmu prospěšné látky.
Ušlechtilé Criollo kakaové boby
Tyto kakaové boby pocházejí z vzácné odrůdy Criollo, která plodí kakaová jádra nejvyšší jakosti s tou nejjemnější chutí a vůní. Kakaové boby této ušlechtilé odrůdy patří mezi vůbec nejkvalitnější na světě.
Výnosy jsou však nižší, protože odrůda Criollo je velmi citlivá na klimatické podmínky a náchylná k různým nemocem. Proto patří Criollo kakao mezi nedostatkové zboží, což se také podepisuje na jeho ceně, která je mnohonásobně vyšší než například u běžné odrůdy Forastero.
Criollo se vyznačuje delikátní jemnou chutí s ovocnými tóny bez nepříjemné hořkosti. Naše raw kakao vám díky tomu přinese výjimečný chuťový zážitek.
Čokoládou ke zdraví 100% raw čokoláda, vyrobená z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná. Z nejvýznamnějších bioaktivních látek můžeme jmenovat tyto:
Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
Antokyany jsou přírodná barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny. Udává se, že hořká čokoláda obsahuje 0,3 - 0,7% theobrominu a 0,02 - 0,03% kofeinu. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy. Naopak – kvalitní, čistá raw čokoláda navozuje příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.
Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na udržení vnitřní pohody.
Kvalitní čokoláda je velmi dobrým zdrojem minerálních látek.
Příběh čokolády
O příznivých účincích čokolády se vědělo již od počátků její existence. Není také náhodou, že se původně prodávala pouze v lékárnách a lékaři ji předepisovali při rekonvalescenci. Už stař
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Vitalvibe
- zcela bez cukru, skvěle naporcované - na uzobávání, ale i na vaření, takové menší kočičí jazýčky a i když je bez cukru, chutná moc dobře
, zakoupeno v Vitalvibe
- Túto čokoládu zbožňujem. Robím si z nej horúce kakao s rastlinným mliekom a vždy ma zaručene nakopne a pohladí na duši.
, zakoupeno v Vitalvibe
Nejlepší stoprocentní čokoláda :)