Torras Stevia Hořká čokoláda s lesním ovocem 125 g
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Grizly
Výborná !!!!!
Parametry produktu
Popis produktu
Hořká čokoláda Stevia s lesním ovocem slazená sladidlem ze stévie 125 g Torras bezlepkové
Složení: kakaová hmota (min 58%), sladidla erythritol (přírodní sladidlo), steviol-glykosid z rostliny stevia (0,027%), kakaové máslo, inulin, odtučněná kakao, lesní plody (2%), emulgátor (sójový lecitin), příchutě (vanilka a lesní plody).
Může obsahovat stopy mléka.
Energetické hodnoty ve 100 g: 410 kcal / 1688 kJ tuky 36 g (z toho nasycené 22 g) sacharidy 33 g (z toho cukry 1,3 g) vláknina 18 g polyalkoholy 29 g sůl 0,08 g proteiny 6,5 g
Skladujte v suchu a chladu.
Erythritol - jedná se o cukerný alkohol, který se přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce a ve vyšších koncentracích v potravinách jako např. sojové omáčce, v sýru, ve víně či v pivu. V potravinách má funkci zvýrazňovače aroma, zvlhčovadla, náhradního sladidla, stabilizátoru, zahušťovadla, sekvestrantu. Disponuje řadou pozitivních vlastností - nízký glykemický index, nízký obsah kalorií, nízký projímavý účinek. Má formu bílých granulí nebo prášku, který je podobný běžnému cukru. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vliv ani na hladinu inzulinu. Výrobci látky doporučují nepoužívat Erythritol jako 100% náhražku cukru, ale používat jej v kombinaci s jinými sladidly.
Steviol-glykosid - stéviové glykosidy se isolují ze sklizených stéviových listů několikastupňovým postupem: sušení, macerace, srážení a odbarvování, iontová výměna a vícenásobná krystalizace.
Stévie sladká (Stevia rebaudiana, nazývána také stévie cukrová, sladká tráva, medové lístky) je bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlina z čeledi hvězdnicovité. Původní oblast výskytu jsou tropické a subtropické oblasti Jižní a Střední Ameriky. Cení se jí kvůli jejím léčivým účinkům a hlavně kvůli vysoké sladivosti. Stévie se používá především jako náhražka cukru, ale ve vyšší koncentraci může mít poněkud lékořicovou příchuť. Rod Stevia obsahuje okolo 150 druhů bylin a keřů.
Stevie jako sladidlo je na rozdíl od cukru téměř nekalorická, nepřispívá k tvorbě zubního kazu a je vhodná i pro diabetiky. V listopadu 2011 byla stévie v Evropské unii schválena jako přídatná látka do potravin pod označením E 960.
Jako první využívaly rostlinu kmeny známé jako Guarání v Paraguayi a Brazílii. Sladili si s ním maté a používali ho také v přírodní medicíně (na pálení žáhy, cukrovku, jako ústní vodu).
V roce 1931 izolovali francouzští chemici glykosidy, které dávají rostlině sladkou chuť. Izolované složky byly pojmenovány podle rostlin: steviocid a rebaudiosid a jsou 250–300krát sladší než sacharóza. Látka je stálá i za tepla, nemění se jeho pH a nekvasí.
Ve 20. století se začala používat ve velké míře umělá sladidla, jako jsou cyklamáty a sacharin, které mohou mít karcinogenní účinky. Proto se na počátku 70. let začala japonská firma Morita Kagaku Kogyo Co., Ltd zabývat možností použít stévii jako náhražku cukrů v nápojích a dalším potravinářském průmyslu. Nyní má stévia 40 % podíl na japonském trhu s umělými sladidly.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Grizly
Výborná !!!!!