Lifefood Čokoláda z nepraženého kakaa s konopnými semínky 70 g
Doporučené nabídky (4)
Nejlevnější nabídky (12)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v MJ - Krása a zdraví
tato raw čokoláda chutná úplně jinak než ty obyčejné přeslazené čokolády z běžného obchodu. mě chutnala výborně. bohužel jsem nesnědla jen jeden dílek, jako té obyčejné, ale hned skoro celou, jak byla dobrá . prostě ani sladká, ani hořká, ale dobrá.
, zakoupeno v Grizly
výborná čokoládka a funčkní. Vždy mi dodá energii.
, zakoupeno v Econea
Neobvyklá chuť, moje první raw čokoláda, tak možná proto.. Aspoň ji nrsnim na posezení a budu vychutnávat po kostičkách.
Parametry produktu
Popis produktu
"Oříšková" čokoláda s jemně krémovou chutí díky obsahu konopných semínek.
Lahodná a křupavá.
Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, konopné semínko bio (11%), slunečnicové semínko bio (10%); obsah kakaové sušiny nejméně 60%
Obsah: 70g
Živá čokoláda
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a řada lidí západního světa si neumí život bez ní ani představit.
Je nejčastějším dárkem, vyhledávaným antidepresivem i potěšením pro všechny smysly.
Bohužel ale nepatří mezi právě nejzdravější potraviny a má to své důvody.
V dnešní době se totiž běžná čokoláda vyrábí z pražených kakaových bobů jejich kapalněním, mletím a posléze smícháním s rafinovaným cukrem, sojovým lecitinem, mléčnými produkty a ztuženými tuky a řadou dalších ne zcela vhodných přísad.
U dražších čokolád se jedná v lepším případě „pouze“ o lecitin a cukr.
Tak či onak se jedná o kalorickou potravinu způsobující u řady lidí akné, alergické reakce či psychické závislosti.
Vždy a bezvýhradně tomu však tak být nemusí.
Umíte si představit čokoládu, která by byla výživná, chutná a přitom bez všech zmíněných negativních aspektů?
Zní to jako fantazie, ale živá čokoláda taková je.
Základním rozdílem oproti běžným čokoládám je, že je vyráběná z nepraženého kakaa.
Všechny kakaové součásti, které obsahuje, se vyrábí z nepražených kakaových bobů, díky čemuž se v čokoládě zachovají veškeré výživné hodnoty, kterými semena plodů kakaovníku Theobroma Cacao (řecky Pokrm bohů) oplývají.
Nepražené kakaové boby jsou výjimečně komplexní potravinou a řadí se do kategorie tzv. ‚superfoods‘ neboli super-potravin.
Jsou zejména významným zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových prvků v současné běžné stravě.
Kromě toho jsou zdrojem velmi širokého spektra dalších minerálů a vitamínů.
Podle vědeckých výzkumů je kakao jednou z plodin nejbohatších na antioxidanty, obsah flavonoidních antioxidantů v kakau je přibližně 10%, což je 3x více než v zeleném čaji a 20x více než v praženém běžně dostupném kakaovém prášku.
Antioxidanty v nepraženém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus.
Kakao dále obsahuje velké množství neurotransmitterů - látek ovlivňujících nervovou soustavu.
Díky tomu má povzbuzující účinky na lidský organismus a celkovou náladu.
Řada těchto důležitých látek se bohužel znehodnocuje nebo zcela likviduje při pražení, což je běžná součást procesu zpracování kakaových bobů k výrobě čokolády.
Čokoláda z nepraženého kakaa však v sobě obsahuje všechny tyto látky v nezměněné podobě.
Další devizou živé čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukr.
Je slazena sirupem z agáve, zpracovávaným při nízké teplotě.
Sirup z agáve má díky obsahu fruktózy velmi nízký glykemický index a je takpřijatelným sladidlem pro diabetiky.
Výsledné hodnoty glykemického indexu u čokolády slazené sirupem z agáve jsou díky němu velice nízké a čokoláda je tak poměrně bezpečnou sladkostí, a to vše bez umělých či rafinovaných sladidel.
Čokoláda dále neobsahuje žádné mléčné produkty, přidané tuky ani sojové přísady.
Přesto to není čokoláda hořká.
Je vyrobena pouze z vysoce kvalitních čistě přírodních a nerafinovaných ingrediencí v bio kvalitě zpracovávaných při teplotě nižší než 45°C, díky čemuž se zachovávají všechny nutriční hodnoty beze změny.
Při samotné výrobě čokolády teplota nikdy nepřesahuje 40°C.
Je vyráběna ručně, s péčí a láskou, kterou nemůže průmyslová strojová výroba nahradit.
Jedná se tak o skutečně živou a opravdovou čokoládu plnou živin, energie a dobré nálady.
Je to jediná čokoláda, která nadchne chuťové buňky a nezanechá špatné svědomí.
Vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin.
Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky.
- CZ-BIO-002
- CZ-BIO-002 | Zemědělská produkce EU/mimo EU
- Bez lepku
- Vegan Certifikace
- Lactose-Free
- Bez přidaného cukru
- 100% raw
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v MJ - Krása a zdraví
tato raw čokoláda chutná úplně jinak než ty obyčejné přeslazené čokolády z běžného obchodu. mě chutnala výborně. bohužel jsem nesnědla jen jeden dílek, jako té obyčejné, ale hned skoro celou, jak byla dobrá . prostě ani sladká, ani hořká, ale dobrá.
, zakoupeno v Grizly
výborná čokoládka a funčkní. Vždy mi dodá energii.
, zakoupeno v Econea
Neobvyklá chuť, moje první raw čokoláda, tak možná proto.. Aspoň ji nrsnim na posezení a budu vychutnávat po kostičkách.
, zakoupeno v Econea
Výborná, se zajímavou chutí.
, zakoupeno v TopDrink
Nevím byl to dárek.
, zakoupeno v Econea
- Výborná RAW čokoláda.
, zakoupeno v BioVara.cz
- poctivá čokoláda s konopným semínkem
, zakoupeno v Wolfberry.cz
- Zdravé i chutné
- Trochu vyšší cena
Raw čokoládu jsem jedla poprvé a mám z toho mlsání dobrý pocit (bez výčitek)
, zakoupeno v BioVara.cz
- Chutná a obohacená zdravými semínky.
Tato čokoláda mi byla doporučena známým, který ctí také raw výživu. Čokoláda mi chutnala.
, zakoupeno v Biosféra.cz
- kvalita ingrediencí, výborná chuť
doporučuji