Nealkalizovaný přírodní kakaový prášek. Čistší varianta kakaa.
Alkalizace je chemický proces, prováděný za použití regulátorů kyselosti, jimž nejčastěji jsou uhličitan...
Nealkalizovaný přírodní kakaový prášek. Čistší varianta kakaa.
Alkalizace je chemický proces, prováděný za použití regulátorů kyselosti, jimž nejčastěji jsou uhličitan...
Nealkalizovaný přírodní kakaový prášek. Čistší varianta kakaa.
Alkalizace je chemický proces, prováděný za použití regulátorů kyselosti, jimž nejčastěji jsou uhličitan draselný a uhličitan sodný. Používá se hlavně u kakaa, které je vyrobené z méně kvalitních kakaových bobů a tím pádem i jejich chuťový profil není moc lákavý. Alkalizací prášku dojde k zmírnění jeho kyselosti, zjemnění hořkosti, ztmavnutí barvy a k lepší rozpustnosti. Na druhou stranu se s tímto procesem vytrácí část zdraví prospěšných látek, které přirozeně obsahuje. Kvalitní kakaový prášek je na první pohled poznát díky jeho světlé barvě. Je výbornou přísadou při pečení, či k výrobě horkého nápoje.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.