Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Hořkou čokoládu s 60% obsahem kakaa ve formě peciček využijete obzvláště při pečení. V čem je oproti ostatním čokoládám výjimečná, je to, že ji můžete používat do čokoládových fontán. Má totiž větší obsah kakaového másla a bod tání mezi 31 a 35 stupni. Kakao v čokoládě se získává z kakaovníku, rostliny bohaté na minerální látky a antioxidanty. Další pro nás prospěšné látky obsažené v kakau, s podobnými vlastnostmi jako mají antioxidanty, jsou flavanoly a polyfenoly. I přestože se hořká čokoláda považuje za zdravý pamlsek, je třeba si hlídat její příjem kvůli vysokému obsahu sacharidů a tuků.
Použití: Kromě už zmiňované možnosti použití čokolády do fontán, mají čokoládové pecičky opravdu bohaté využití. V oblasti pečení nemohou nikdy chybět v chocolate chip cookies. Jsou skvělé do těsta i na dozdobení palačinek a lívanců. Jsou výborné v muffinech, využijeme je na čokoládové polevy všeho druhu a určitě niz nezkazíte tím, že si malou hrst přidáte do ranní kaše nebo muesli. Nemluvě o tom, že jejich jemnou hořko-sladkou chuť oceníte, když si pecičky dopřejete jen tak samotné nebo v oříškovo-ovocné směsi.
Kvalitní hořká čokoláda s 60% obsahem kakaa ve formě peciček a od českého výrobce vás potěší lahodnou máslovou hořko-sladkou chutí. Je výjimečná svou možností využití do čokoládových fontán.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 2405 kJ / 579 kcal
Tuky: 42,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 26,2 g
Sacharidy: 40,3 g z toho cukry: 37,4 g
Vláknina 7,4 g
Bílkoviny: 5,3 g
Sůl: 0,03 g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
S čokoládou se pracuje velmi dobře, dobře se rozpouští a poté tuhne středně rychle. Cítíte opravdu čokoládu, nežli cukr nebo tuk. Ideální na zdobení, pečení ale i jen tak na chuť.