Čokoládovna Troubelice Čokoláda hořká 67% s kokosem, 45 g
Doporučené nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- top kvalita
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- Je to kvalitní a moc dobrá čokoláda
, zakoupeno v Puravia.cz
Miluji hořkou čokoládu
Parametry produktu
Popis produktu
- Hmotnost: 45 g
- Složení: Kakaové boby, sušený kokos minimálně 20%, třtinová šťáva panela, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny minimálně 67%.
Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu. Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby bean to bar čokolády.
Čokoláda je vhodná také pro vegany.
Bez lepku.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
O ČOKOLÁDÁCH
Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- top kvalita
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- Je to kvalitní a moc dobrá čokoláda
, zakoupeno v Puravia.cz
Miluji hořkou čokoládu
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- - skvělá chuť
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- Perfektní
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- Skvělá chuť
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- Vynikající čokoláda
- Hořká - ale tak akorát
- Senzační příchuť kokosu
- Lepší jsem ještě nejedla
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- Jemná kokosová chuť ve spojení s kvalitní čokoládou
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
Tmavá ale úžasná
, zakoupeno v Čokoládovna Troubelice
- spokojenost